Nyheter

Nyheter

2018-09-07

Från brevbärare till teamleader

Vi på Laholms Glas är stolta över våra operatörer - de är de som bygger våra produkter. Men vilka är då dessa operatörer? I serien "Lär känna våra operatörer" presenterar vi några av dem. Först ut är Mathias Persson.

mathias_laholmsglas.jpg

Mathias är 48 år, bor i Ränneslöv söder om Laholm, tillsammans med sin fru och tre barn. Innan han började på Laholms Glas i april 2011 jobbade han i 23 år på Posten i Laholm. På Laholms Glas är Mathias operatör men även teamleader (arbetsledare) på uterumsavdelningen sen cirka sex månader tillbaka.

Utan att använda ordet operatör, hur skulle du beskriva det du gör?
- Jag fördelar jobb till mina medarbetare, som jobbar med uterum, så att vi tillsammans kan göra ett så bra jobb som möjligt. Det är då allt från att sätta ihop partier med glas till att packa produkter till de som sätter in partierna själva.

Minns du din första arbetsdag?
- Nej, tyvärr inte.

Kan du då istället berätta om en minnesvärd arbetsdag?
- Ja, jag kommer ihåg när vi gjorde ett jobb till en ambassad i Beirut. Då kom det två killar som satte på en specialfilm på alla fönsterrutor som klarar av splitter, med mera. Sedan fick vi packa allt i en stor låda.

Vad skulle du säga är det som gör Laholms Glas till en bra arbetsplats?
- Dels är det ordning och reda, och att det är ett omväxlande arbete. Sen uppskattar jag att ledningen ger medarbetare ett stort förtroende under ansvar och att företaget har stora visioner.